IPM– ממשק משולב למניעת מפגעי מזיקים או ניהול ממשק הדברה משולב
פעולת המדביר אינה מסתיימת רק בשימוש בחומרי ותכשירי הדברה, אלא דורשת ממנו ידע ותיכנון מקדים עוד טרם פעולת הדברה כלשהיא הכוללים פעולות ניטור ומניעה. כאשר ישנה כוונה להשתמש בחומרי הדברה עקב הימצאות מזיקים בתוך מבנה, יש צורך להתחשב בבריאותם של בני האדם השוהים בתוכו או בסביבתו. על מנת להפחית את השימוש בחומרי הדברה פותחה עם השנים שיטת ה- IPM (שיטת ניהול הדברה משולב). בשימוש בגישת ה- IPM ישנה הפחתה בשימוש בחומרי הדברה ודוגלת בשימוש בחומרי הדברה כמוצא אחרון וזאת לאחר שכל השיטות והפעולות האחרות מוצו עד תום.
מהו IPM?
שימוש במס' שיטות ואמצעי מניעה והדברת מזיקים המבוסס כלכלית וידידותי לסביבה.
המטרות ליישום IPM
באמצעות יישום ה- IPM ניתן להשיג שליטה ובקרה והפחתה של אוכלוסיית המזיקים לאורך זמן, תוך שמירה על בריאות הציבור ואיכות חייו.
מרכיביו ה- IPM
השכלה (חינוך המשתמשים במבנה), פיקוח, ניטור, ניקיון, הדברה.
בגישת ה- IPM ההתמקדות באוכלוסיית המזיקים והקשר שלהם עם הסביבה. לפני פעולת ההדברה ישנו שלב של איסוף מידע בסביבה עיבודו ושילובו בתהליך קבלת ההחלטות.
ביישום ה-IPM משתמשים במס' שיטות שמופעלות בו זמנית או אחת אחרי השנייה ותוך כדי התהליך.
שיטת ה- IPM מביאה להפחתת השימוש בחומרי הדברה כדי למנוע פגיעה בסביבה.
בשונה מהדברה רגילה ומיידית כפעולת מניעה וטיפול, דבר שלא ימנע את המשך התופעה ויחייב פעולות הדברה, בשיטת ה- IPM מגדירים סף נזק ברור כדי למנוע פעולות מיותרות.
ביישום ה- IPM משיגים אפקטיביות ארוכת טווח אל מול הדברה רגילה בה האפקטיביות קצרת טווח.
ביישום גישת ה- IPM יש איזון בין הבקרה על המזיקים לבין שמירת בריאותו של האדם. בשימוש נכון ומושכל בשיטת ה- IPM אפשר להביא להפחתה ביישום פעולות הדברה באמצעות חומרי הדברה וגם בהיקף הנזקים הנגרמים בהימצאות מזיקים.